E-kirjaston ohjeet

Johdanto

Tervetuloa käyttämään Kandidaattikustannuksen e-kirjoja! Nimikkeitämme ovat Therapia Fennica, Traumatologia, Ortopedia, Käsikirurgia, Kliininen farmakologia ja lääkehoito sekä Laboratoriolääketiede – kliininen kemia ja hematologia. E-kirjamme toimivat selainpohjaisesti kaikilla laitteilla. Niiden käyttö vaatii toimivan Internet-yhteyden. Tarjoamme e-kirjojamme yksityiskäyttöön henkilökohtaisella lisenssioikeudella sekä IP-osoiteperustaiseen organisaatiokäyttöön. Mikäli olet terveydenhuollon ammattilainen tai korkeakouluopiskelija, voit tiedustella toimipisteesi tai oppilaitoksesi IT- ja kirjastopalveluista, ovatko palvelut organisaatiolisenssillä käytössä. Pääset lukemaan kirjoja osoitteessa www.kandidaattikustannus.fi/kirjasto. Jos sinulla ei vielä ole e-kirjoja käytössäsi, tai haluaisit kirjan painetun version omaksesi, vieraile verkkokaupassamme tästä!

Kirjautuminen

Yksityishenkilö

Yksityishenkilönä voit lunastaa yhden tai kolmen vuoden lisenssin erikseen kuhunkin e-kirjoistamme. Pääset tutustumaan e-kirjatarjontaan verkkokaupassamme. Ostoksen jälkeen saat sähköpostiisi koodin, jolla voit lisätä käyttöoikeuden kirjaan. Ensimmäistä kertaa kirjautuessasi, mene kohtaan kirjaudu -> rekisteröidy. Tämän jälkeen klikkaa Oma Tili -> Koodi. Kun olet täyttänyt kohdan saamallasi koodilla, pääset lukemaan kirjaa.

Kirjautuminen korkeakoulun tai toimipisteen verkossa

Mikäli organisaatiollasi on käytössä Kandidaattikustannuksen e-kirjapalvelut, pääset lukemaan kirjoja suoraan osoitteessa www.kandidaattikustannus.fi/kirjasto. Sinun ei tarvitse rekisteröityä erikseen palvelun käyttäjäksi e-kirjan lukemista varten.

Jos haluat myös käyttää lisäpalveluna Kandidaattikustannuksen e-kirjojen opiskelutyökaluja, voit rekisteröityä palvelun käyttäjäksi. Näin rekisteröidyt kirjastoon:

Lisää koodi Oma Tili -sivulla

Kirjan lukeminen

Aloita kirjan lukeminen valitsemalla kirja kirjaston etusivulta. Pääset kirjan etusivulle, missä kyseinen kirja esitellään. Voit selata kirjan artikkeleita eteenpäin ja taaksepäin sivun pohjalla olevien nappien avulla.

Sivuston vasemmalla reunalla sijaitseva punainen nappi avaa ja sulkee sisällysluettelon. Sisällysluettelossa on eriteltynä kirjan artikkelit sekä alakappaleet. Sisällysluettelon avulla voit siirtyä suoraan haluamaasi artikkeliin.

Sisällysluettelosta löydät myös kirjanmerkkisi, joista lisää ohjeita alla, osiossa "Opiskelutyökalujen käyttö". Huomaathan, että kirjanmerkkien, sekä muiden e-kirjojen artikkelitoimintojen (muistiinpanot, kirjanmerkit, korostukset) käyttö onnistuu ainoastaan sisäänkirjautuneena.

Esim. artikkelin 1.6 sivun pohjalla sijaitsevat selausnapit:

Sisällysluettelon avaaminen ja sulkeminen:

Kirjan selausta:

Opiskelutyökalujen käyttö

E-kirjasto on saanut uusia ominaisuuksia! Voit nyt korostaa tekstiä, kirjoittaa muistiinpanoja ja merkitä artikkeleja kirjanmerkkeihin.

Toiminnot ovat hyvin tuoreita, ja ovat vielä Beta-testaus vaiheessa. Jos kohtaat epätavallista toimintaa, annathan meille palautetta niin korjaamme mahdolliset ongelmat pikimmiten! Tällä hetkellä toiminnot eivät tue mobiililaitteita täysin, mutta se on työn alla.

Korostus (H)

Voit nyt korostaa artikkelin sisältöä maalaamalla hiirellä korostettavan alueen ja painamalla työkalupalkista korostus-ikonia. Voit myös korostaa painamalla näppäimistöltä H-näppäintä.

Muistiinpanot (C)

Voit jättää kirjoittaa muistiinpanoja artikkeleihin muistiinpano-ikonista, tai painamalla näppäimistöltä C-näppäintä.

Kirjanmerkit (B)

Artikkelin voi lisätä kirjanmerkkeihin avaamalla kirjanmerkki-ikkunan kirjanmerkki-ikonista, tai painamalla näppäimistöltä B-näppäintä.

Kirjanmerkit näkyvät sisällyksessä pienellä tähdellä merkittynä.

E-kirjaston lisääminen kirjanmerkkipalkkiin

Pääset e-kirjastoon nopeasti, lisäämällä sen selaimesi kirjanmerkkipalkkiin. Ohjevideo alla. Lisäksi näppäinoikotie Ctrl+D toimii selaimilla Chrome, Firefox, Microsoft Edge.

E-kirjaston lisääminen kirjanmerkkipalkkiin:

Kandidaattikustannuksen painettujen teosten ja e-kirjaston viittausohje

E-kirjastomme e-kirjoista on sallittua ottaa lainauksia tarkoituksen laajuuden vaatimalla tavalla, hyvän tavan mukaisesti. Edellytyksenä kuitenkin on, että lähde on ilmoitettava. Myöskään pelkän yksittäisen lauseen, taulukon, kuvan tms. irrottaminen asiayhteydestään ei ole sallittua. Mikäli taulukkoa tai kuvaa lainaa, tulee se esittää kokonaisuudessaan, rajaamatta. Taulukoita tai kuvia ei lainatessa saa muokata tai käsitellä. Lähde tulee myös tällöin ilmoittaa.

Aineisto on vapaasti käytettävissä opetustarkoitukseen, edellyttäen ettei sisältöä muokata ja lähde mainitaan.

E-oppikirjan artikkelia lainatessa voi lähteen ilmoittaa seuraavasti. Viitteessä ilmoitetaan kirjoittajan nimi tarvittaessa, kappale tarvittaessa, toimittajan nimi, kirjan nimi, online-painos, julkaisupaikka (julkaisijan kotipaikka), kustantaja, lainatun kappaleen linkki. Lainatun kappaleen linkin voi kopioida selaimen URL-osoitteesta.

Lindahl J, Hirvensalo E. Lantiorenkaan murtumat. Kirjassa: Kröger H, Aro H, Böstman O, Lassus J, Salo J, toim. Traumatologia [online]. Helsinki: Kandidaattikustannus Oy 2019 (luettu XX.XX.20XX). Saatavilla Internetissä (vaatii käyttäjätunnuksen): www.kandidaattikustannus.fi/artikkeli/traumatologia/lantiorenkaan-murtumat/3918/

Painettua oppikirjaa lainatessa voi lähteen ilmoittaa seuraavasti. Viitteessä ilmoitetaan kirjoittajan nimi tarvittaessa, kappale tarvittaessa, toimittajan nimi, kirjan nimi, painos, julkaisupaikka (julkaisijan kotipaikka), kustantaja, painovuosi, sivunumerot tarvittaessa.

Lindahl J, Hirvensalo E. Lantiorenkaan murtumat. Kirjassa: Kröger H, Aro H, Böstman O, Lassus J, Salo J, toim. Traumatologia, 9. painos. Helsinki: Kandidaattikustannus Oy 2019;499-510.